En stor ny verden

Indtil nu har I afleveret jeres barn måske på armen af en kendt tryg voksen, som så er sammen med jeres barn hele dagen. I har kunnet få at vide hvad barnet har lavet og hvad barnet har spist. Hvordan det har haft det hvert øjeblik på dagen, og det er rigtig dejligt og vigtigt, især når barnet endnu ikke har et sprog.

Nu er jeres barn startet i børnehave, og her er lidt af de forandringer I kan forvente:

  • Når I afleverer jeres barn i børnehaven er der 2-3 voksne tilstede, som så ofte er gået hjem, når I afhenter.
  • Ved aflevering af dit barn er der flere muligheder. Du kan sige farvel ved morgenbordet eller ved en aktivitet fx ved tegnebordet, på værkstedet eller i legerummet. I kan også sige farvel ved vores vinkebænk, hvor barnet kan vinke selv eller med en voksen. Personalet er fordelt i de forskellige rum og laver forskellige aktiviteter. De voksne i fællesrummet vinker gerne med dit barn. Det er selvfølgelig vigtigt, at der altid er en ansat, der ved at dit barn er kommet.
  • Barnet hører til i èn af vores 3 grupper, hvor der er 2 eller 3 voksne tilknyttet, som særligt er opmærksom på dit barn.
  • Jeres børn er sammen med skiftende voksne og børn gennem dagen, så de voksne, der er til stede, når I afhenter jeres barn ved ikke alle detaljer om, hvad han/hun har spist og lavet. Alle vigtige informationer om dit barn bliver dog så vidt mulig givet videre til de voksne, som lukker børnehaven. Er intet givet videre er dagen forløbet godt!
  • Vi har en dejlig stor legeplads og de ansatte cirkulerer for at sikre, at alle har det godt. Børnene må være over det hele på legepladsen, så ved afhentning må du som forældre ind i mellem lede lidt før du finder dit barn.
  • Husk altid at sige farvel til en ansat, når du henter dit barn.
  • I børnehaven er der rigtig mange børn, og dermed også mange sutsko, støvler, jakker og så videre. Vi forsøger at lære børnene, at lægge deres ting på plads. Det går hurtigt for nogen, men tager mere tid for andre. Vi kan desværre ikke tilbyde at holde styr på det enkeltes barns ting fx altid vide, hvor hans/hendes sut sko er, men vi har forskellige kurve, hvor det er godt at starte med at lede, hvis man mangler noget. Det er en stor hjælp, hvis I skriver navn i alle jeres barns ting.
  • Med hensyn til indkøring af barnet i børnehaven, så er det meget forskelligt hvor lang tid, det tager.
  • Vores erfaring er dog, at barnet først lærer at være i børnehaven, når forældrene går lidt. Vi kommer ikke rigtig ind på livet af barnet, før vi har det alene.
Siden er sidst ændret: 22-01-2016 Til top