Aktiviteter & Projekter

Vi er mange ildsjæle i Nøddebo, mange idérige medarbejdere, mange igangsættere, og mange der også er gode til at følge op på børnenes egne idéer. Men vi ved også... at der skal være plads til at lave ingenting, til at fordybe sig i en tissemyre på gulvet i garderoben, til at sidde og stirre ud i luften, til at høre en historie og til bare at lege.

Legen...

Vi lægger meget stor vægt på legens betydning. Legen er den vigtigste udtryksform for børn i børnehavealderen, og dermed den vigtigste aktivitet.

Det er igennem leg, at fantasien udvikles som en nødvendig forudsætning for, at kunne bearbejde og forstå indtryk fra omverden - 'hvem er jeg og hvordan virker jeg på andre' er nøgleordene i denne periode. Børnene bearbejder alle de (nye) oplevelser og indtryk de får, de lærer at samarbejde og tage initiativer. Samspillet med jævnaldrende børn er vigtig for udviklingen af barnets personlige udvikling.

Legen udvikles efterhånden i retning af egentlige rollelege, hvor børnene får afprøvet alle deres oplevelser og derved får udvidet deres handlemuligheder.

I takt med sprogudviklingen og den almene paratviden begynder legen at blive præget af regler. Regler for hvordan og hvor legen skal foregå og hvem der skal/kan være med. Alle disse forhandlinger bliver en stor del af legen og samværet, derfor vil børnene oftest helst lege uden de voksne blander sig.

Det børnene lærer i samspil med andre børn er ikke noget vi som voksne kan give dem, men vi kan give børnene mulighed, rum og tid til legen.

Siden er sidst ændret: 23-10-2020 Til top