Børnefødselsdage

Vi vil gerne støtte op om børnenes sundhed ved, at være opmærksomme på det ernæringsmæssige indhold i den mad vi serverer, og dermed også begrænse børnenes sukkerindtag. Dette gælder også ved fødselsdage og lign.

Vi tilstræber at de fødevarer og lign. der serveres i børnehaven indeholder mindst mulig tilsat sukker, og helt at undgå kunstige sødestoffer. Vi har derfor lavet en oversigt over, hvad man må dele ud til fødselsdage og lignende.Se midt på siden.

FØDSELSDAGE
Aftal med personalet i god tid, hvor, hvornår og hvordan dagen skal foregå. Når dit barns fødselsdag afholdes hér i Nøddebo, bliver barnet fejret med sang, gave og flag, og som en ekstra fødselsdagskrølle får barnet også lov til, at spise på en særlig fødselsdagstallerken efter eget valg.

HVORNÅR Må MAN DELE UD? Når barnet har fødselsdag, og i situationer f.eks. hvor et barn stopper midt i perioden. Det skal altid aftales med personalet på forhånd, når man vil dele noget ud.

HVAD MÅ MAN DELE UD? · Frugtspyd · Ostehaps · Figenstænger · Nødder · Abemad (u. creme, flødeskum og lign.*) · Frugt og grønt · Riskiks · Rosinpakker · Tørrede frugter - Opskrifter på sunde kager (u. creme, flødeskum og lign.*) , boller, havregrynskugler mv. ligger på vores hjemmeside og som filer i vores Facebook gruppe.                               
                                                              *(Skyldes Fødevarestyrelsens krav om opbevaring og egenkontrol)

Vi er meget åbne overfor andre sunde forslag, og listen kan udvides. Tal med Sanne eller Dorthe W om det hvis det bliver aktuelt.

Fødselsdag Majse (1)

Når vi i øvrigt skal have kage, er det Hanne der bager. Det bliver dog primært ved højtider eller særlige lejligheder, som f.eks. jul, fastelavn, børnehavens fødselsdag osv. Eneste undtagelse er når vi afholder kagekonkurence til sommerfesten, her er alle slags kager er tilladte.

INSPIRATIONVores mad  Guide til en grønnere børnefødselsdag

KOSTPOLITIK: Kost politik i dagtilbud i Solrød Kommune  

PRIVATE FØDSELSDAGE Børnene har meget fokus på hvem der bliver inviteret, og hvem der ikke bliver inviteret, særligt når indbydelserne hænges op på børnenes garderobepladser. Vi henstiller derfor til at I, når I inviterer til private børnefødselsdage, vælger at invitere en afgrænset gruppe frem for et udpluk. Det kan fx være alle piger fra  barnets gruppe, alle drenge fra storbørnsgruppen osv. Alternativt henstiller vi til, at I deler invitationerne ud direkte på de udvalgte børns private adresser, i stedet for at hænge dem op i Nøddebo.

Siden er sidst ændret: 23-10-2020 Til top